Stad Gent

Jongen van 19 moet 4 jaar naar gevangenis na overval op Gentse stadstheater

Een jongen van 19 is veroordeeld tot 4 jaar cel voor de overval op een poetsvrouw in het stadstheater NTGent en ook andere feiten. Het slachtoffer werd hardhandig aangepakt en verloor zelfs even het bewustzijn. Een andere jongen van 19 is vrijgesproken in de zaak, een minderjarige moet nog voor de jeugdrechter verschijnen. 

Op 7 februari drongen 3 jongeren 's ochtends vroeg de gebouwen van stadstheater NTGent, aan het Sint-Baafsplein, binnen. Ze botsten er op de poetsvrouw die al aan het werk was. De mannen vielen haar aan en probeerden haar te wurgen. Ze verloor uiteindelijk het bewustzijn. De jongeren sloegen daarna op de vlucht, zonder iets mee te nemen. 

Toen de politie ter plaatse kwam, hadden de daders zich al uit de voeten gemaakt. Een week later werden dan toch 3 jongeren gevat. Eén van hen is amper 15 jaar, en hij werd naar de jeugdrechtbank doorverwezen.

De twee meerderjarigen, beiden 19 jaar, moesten voor de correctionele rechtbank komen in Gent. Voor de gewelddadige overval en enkele andere feiten, kreeg één van hen vandaag een celstraf van 4 jaar, waarvan één jaar met uitstel. Bij gebrek aan bewijzen, werd de andere vrijgesproken. Hij kreeg wel een celstraf van 3 jaar voor andere feiten, ook deels met uitstel.

kasto80

Meest gelezen