VUB gaat lesgeven in historische gebouwen in Brussel

De Vrije Universiteit van Brussel gaat dit academiejaar zoveel mogelijk fysiek lesgeven. Om ervoor te zorgen dat er voldoende afstand is tussen de studenten, wijken ze uit naar andere gebouwen in de stad, buiten de campus. 

Het lesgeven op speciale plekken in Brussel is niet nieuw voor de Vrije Universiteit Brussel. "Wij wijken al een aantal jaar uit naar andere locaties in Brussel", vertelt VUB-rector Caroline Pauwels. "Omdat we vinden dat onze studenten ook andere plekken in de hoofdstad moeten leren kennen." 

Door de coronamaatregelen, wordt het lesgeven in andere gebouwen dit academiejaar nog uitgebreid. "Er is nu meer ruimte nodig voor de studenten", zegt Caroline Pauwels. "En dit jaar gaan we naar nog mooiere plekken, zoals de Koninklijke Vlaamse Schouwburg, het Vlaams Parlement en het Flageygebouw." In totaal komen er 15 nieuwe lesruimtes bij, goed voor 850 extra plaatsen voor de studenten. 

Meest gelezen