INBO/ANB

Wolven doden opnieuw verschillende schapen, deze keer in Houthalen-Helchteren

De afgelopen nachten zijn in de buurt van de Remostortplaats in Houthalen-Helchteren tien schapen gedood, en van minstens een aantal staat vast dat ze door wolven zijn omgebracht.

Sinds de welpen groter zijn, trekt de wolvenfamilie verder weg binnen haar territorium, ook de buurt waar ze nu toesloegen ligt daar nog in. Verschillende van de gedode schapen hadden keelbeten, en zijn zeker ten prooi gevallen aan de wolven. DNA-stalen worden nog onderzocht en ook de aangetroffen pootafdrukken. Het is niet helemaal uitgesloten dat er tussendoor ook een grote hond heeft toegeslagen.

DNA-stalen en pootafdrukken onderzocht

De schapen worden ingezet voor natuurbeheer, maar volgens het Agentschap Natuur en Bos zaten ze in een weide die niet wolfproof was. "Er zaten gaten in de omheining en er was geen schrikdraad aangebracht. Normaal jagen de wolven in de natuur op everzwijnen en reeën, maar als ze zomaar aan de schapen kunnen, dan is het voor hen alsof ze aan de McDonalds passeren," zegt Jeroen De Naeghel van het Agentschap Natuur en Bos. Hij roept nogmaals de houders van schapen en andere dieren in de streek op om hun weiden te beveiligen tegen wolven. 

Meest gelezen