Bart uit Big Brother 20 jaar na de realityshow: "Ik zou opnieuw in het huis stappen"

Op 3 september 2000 startte de legendarische realityshow Big Brother op VTM.  Exact 20 jaar later belde Radio 2 Antwerpen met deelnemer Bart Van Opstal uit Olen. "Ik zit nu in de immowereld en ben politiek actief voor Vlaams Belang", zegt hij.

"Ik herinner me de avond waarop ik het Big Brotherhuis binnenging als de dag van gisteren. Als ik beelden terugzie, schrik ik ervan hoe intens ik die periode herbeleef", vertelt Bart Van Opstal uit Olen op Radio 2 Antwerpen. Samen met negen andere onbekende Vlamingen nam hij deel aan de eerste reeks van het bekende realityprogramma op VTM. "Ik was me er meestal goed van bewust dat er constant camera's draaiden. Maar ja, dan gooien ze daar sloten alcohol binnen en gaan alle remmen los. De dag nadien vraag je je wel af wat er allemaal gebeurd is. Maar als ik er op terugkijk zou ik zo opnieuw in dat huis stappen."

Romance met Katrijn

Als klap op de vuurpijl ontstond er tijdens Big Brother een liefdesverhaal tussen Bart en medekandidate Katrijn. "Ik wist wel dat er iets kon gebeuren. Ze gooien vijf vrouwen en vijf mannen samen in dat huis. Je bent 25 en stiekem hoop je toch dat er iemand bij is die je leuk vindt. En kijk, ik ben 8 jaar samen geweest met Katrijn. Zij heeft intussen een nieuwe man en ik een nieuwe vrouw. Maar we komen nog goed overeen. Ik zie haar elke week want we zorgen samen voor onze dochter Nette. Die is intussen 16."

Vlaams Belang

De kandidaten van de eerste Big Brother werden meteen bekende Vlamingen. Denk aan Frank Molnar en Betty Owczarek, maar ook Bart Van Opstal genoot van die periode. "Dat was heel plezant. Overal waar je kwam leek het alsof iedereen je leuk vond. Maar na een tijdje had ik het wel gehad. Geen idee hoe Walter Grootaers dat volhoudt", lacht Van Opstal. Bart gaf zijn carrière als agent bij de Antwerpse politie op, maakte een kerstplaat met zijn Katrijn en belandde bij voetbalclub Lierse. "Daar heb ik 10 jaar gewerkt in het themacafé. Intussen ben ik actief in de wereld van het vastgoed. In mijn vrije tijd fiets ik heel graag en ik ben ook politiek actief voor de partij Vlaams Belang in Olen."

Meest gelezen