Aanleg S-bocht naar Brussels Airport gestart: Luchthaven wordt verbonden met fietssnelweg

In Zaventem zijn de werken gestart om Brussels Airport te verbinden met de fietssnelweg F3 tussen Brussel en Leuven. Daardoor zullen fietsers makkelijker en veiliger de luchthaven kunnen bereiken. De werken zullen vier maanden in beslag nemen.

Ter hoogte van de Heidestraat zijn de werken begonnen om Brussels Airport te verbinden met de fietssnelweg die tussen Leuven en Brussel loopt. En dat is goed nieuws voor wie op de luchthaven werkt, maar ook voor  omwonenden en sportieve passagiers. Die zullen in de toekomst makkelijker en veiliger met de fiets naar de luchthaven kunnen.

Dagelijks komen er 70.000 passagiers en 24.000 werknemers naar de luchthaven. Ruim 1 procent van het personeel doet dat met de fiets. Volgens CEO Arnaud Feist van Brussels Airport is er dus nog een enorm potentieel. "Met de aanleg van de veilige en snelle aftakking van de fietssnelweg hopen we dat percentage snel te doen toenemen."

(lees verder onder de foto)

De fietsverbinding komt grotendeels te liggen in de bedding van de voormalige spoorlijn en is twee kilometer lang. De werken zullen vier maanden in beslag nemen en kosten twee miljoen euro. De Vlaamse Overheid,  de provincie Vlaams-Brabant en Brussels Airport delen de kosten van dit project.

Meest gelezen