Alpaca Kalim staat links

Alpaca gestolen in Waregem: “Ik heb er zoveel hartzeer van, want ze is misschien zwanger”

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in Waregem vermoedelijk een alpaca gestolen. Eigenaar Nicole Verniers mist het dier ontzettend hard. Alpaca’s kunnen tot 2.000 euro waard zijn. 

Nicole Verniers vermoedt dat de diefstal in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 2.00 en 4.00 uur 's nachts gebeurde. “Ze zijn over 3 weidehekken gestapt", vertelt eigenares Nicole aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Er zijn geen stapsporen gevonden. Ze moeten mijn alpaca gedragen hebben en daarna in een bestelwagen of aanhangwagen gezet hebben. Zo’n alpaca weegt niet veel en eens je het dier vasthebt blijft het bij jou.”

Kalim, de lieve alpaca

Alpaca Kalim is donkerbruin. “Het is een heel lief dier", zegt Nicole. "Haar 2 tanden vooraan staan een beetje naar buiten.” Verniers is er zo van aangedaan dat ze bereid is om een beloning te geven aan wie de gouden tip kan geven. “Wie dus een bestelwagen of een aanhangwagen ’s nachts heeft gezien, moet dat zeker zeggen. Het wordt een mooie beloning.”

Veel geld waard

Verniers had er niet bij stilgestaan, maar alpaca’s zijn geld waard. “Zo’n alpaca kost rond de 2.000 euro. “Ik had ze al toen ze een veulen was. Ze is misschien ook zwanger, dan is ze nog meer geld waard.”

De diefstal gebeurde ’s nachts toen Verniers in haar bed lag. “Het geeft een enorm onveilig gevoel. Ik kan niet meer slapen, omdat ik constant zit te luisteren.”

Meest gelezen