Herman & Vandamme

Busmaatschappij uit Menen na code rood voor Spanje: “Voelt als een 2de lockdown”

Naar Spanje rijden is vanaf morgen verboden, het land krijgt code rood. Busbedrijf Herman & Vandamme uit Menen moet al zijn reizen naar Spanje annuleren en moest zelfs 2 bussen die onderweg waren, laten terugkeren. 

Voor familiebedrijf Herman & Vandamme is het opnieuw een mokerslag, zegt Aline Herman. “Financieel is dit heel zwaar. Het voelt als een 2de lockdown. We misten al het hele voorjaar waaronder de paasvakantie. We hadden gehoopt om van september een mooie maand te maken, dat is meestal een topmaand. Maar dat valt ook weer tegen. We doen het nog altijd met veel passie, maar zo’n jaar moet niet meer terugkeren.”

Terug naar huis

2 bussen waren vertrokken naar de Costa Brava. “Wij mochten daar naartoe, dat was oranje zone. Ze zijn onmiddellijk uit Frankrijk moeten terugkeren. De mensen waren erg teleurgesteld natuurlijk.” De klanten die nog in Spanje verblijven worden morgen opgehaald. “Zo zijn ze morgenvroeg om 10 uur terug in België. Deze klanten moeten geen verplichte test ondergaan en moeten ook niet in quarantaine.”

Het bedrijf moet nu ook alle reizen naar Spanje voor de maand september en oktober annuleren. “Wij proberen zo snel mogelijk iedereen te contacteren. Bijna iedereen is al op de hoogte en verwacht ons telefoontje.”

Meest gelezen