Groot gaslek in Wenduine, gevaar voorbij

Deze ochtend rond 9 uur is een zwaar gaslek ontstaan in Wenduine, in de De Smet de Naeyerlaan. De baan van en naar Blankenberge werd even afgesloten en mensen moesten uit hun huis. Het lek is ondertussen gedicht.

Het lek ontstond bij de werken die er al lang bezig zijn. Het was een kraan die de gasleiding brak. Volgens burgemeester Wilfried Vandaele (N-VA) gaat het om een groot lek. De baan van en naar Blankenberge was tijdelijk afgesloten en er werd een perimeter ingesteld. Iedereen moest er zijn huis uit. De sporen van de tram waren net naast de breuk, dus de kusttram kon ook niet meer rijden. Er werden vervangbussen ingelegd.

Het verkeer en de tram kon sinds 10.30 uur weer door en de mensen terug naar huis. Het gaslek is gedicht, zegt Philippe Taelman van de brandweer. "Bij de werken hebben ze een stop van een middendrukleiding afgekraakt, waardoor er gas is ontsnapt. Dat lek is intussen gedicht, Fluvius was hier en verzekert ons dat alles veilig is."

Meest gelezen