foto: Liesbeth Van der Auwera

Ook eindejaarsfeesten worden anders door corona: geen ijspiste in Bree dit jaar 

De ijspiste die jaarlijks zorgt voor heel wat schaatspret op het Vrijthof in Bree zal er dit jaar niet staan in de eindejaarsperiode. Corona gooit ook hier roet in het eten.

Elke winter wordt het Vrijthof in Bree omgetoverd tot een kerstplein waar je met het hele gezin kan komen schaatsen op een overdekte ijspiste. Maar er is nu al beslist dat de ijspiste er dit jaar niet zal staan, door het coronavirus.

De grote ijspiste neemt veel plaats in op het Vrijthof. Maar de horeca in Bree wil in de winterperiode graag de grote terrassen behouden, om toch zoveel mogelijk mensen plaats te kunnen geven. Er starten namelijk grote werken op het Vrijthof na de feestdagen, en dat is zo al een streep door de rekening van  de Breese horeca.

Ook zou de ijspiste coronaproof moeten zijn, en dat betekent minder schaatsers dan normaal. En dat is geen goede zaak want de piste was de voorbije jaren sowieso al verlieslatend volgens burgemeester van Bree Liesbeth Van der Auwera (CD&V). In de plaats zal de stad in die periode belevingswandelingen in het centrum organiseren.

Ook in andere steden is er de vraag van horeca-uitbaters om verwarmde terrassen te mogen zetten, om het verlies door de coronamaatregelen zoveel mogelijk te beperken. 

Meest gelezen