Archieffoto

Kempenaars kunnen gratis boom bestellen, ook als ze geen tuin hebben

Inwoners van 19 Kempense gemeenten kunnen een gratis boom bestellen. Het gaat om een actie van de gemeenten en intercommunale IOK. Daarmee willen ze de Kempen groener maken en de CO2-uitstoot beperken. "Als je geen tuin hebt, kan je de boom aan de gemeente schenken", zegt Katleen Mertens van IOK.

Via de actie "1.001 bomen" kan ieder gezin uit de deelnemende Kempense gemeenten een gratis boom bestellen. Intercommunale IOK en de gemeentebesturen willen de mensen op die manier aansporen om mee werk te maken van meer groen. 

"De mensen kunnen zelf kiezen wat voor een boom ze graag willen, er zijn zowel loofbomen als fruitbomen", zegt Kathleen Mertens van IOK. "We bieden ook struiken aan voor mensen die geen plaats hebben voor een boom, en wie geen tuin heeft of geen boom wil, kan ook een boom aan de gemeente schenken." De gemeente zal met de geschonken bomen een extra stukje bos aanplanten. 

Voorlopig kan je al een boom bestellen in 6 gemeenten: Arendonk, Herentals, Herselt, Lille, Oud-Turnhout en Rijkevorsel. De komende 2 jaar komen daar nog 13 gemeenten bij: Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herenthout, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo. Je vindt alle info op de website van IOK.

Meest gelezen