Meer lucht, licht en ruimte voor lagere school Kristus Koning Sint-Job

In de lagere school voor buitengewoon onderwijs Kristus Koning in Sint-Job-in-'t-Goor hebben alle 12 klassen nieuwe ramen gekregen met daarin een deur die leidt naar het terras . Om nog meer coronaproof te worden, zullen de valse plafonds in de klassen zo snel mogelijk weggehaald worden. Op die manier worden de klaslokalen allemaal minstens 1 meter hoger en kan er ook meer zuurstof circuleren.

"Wij waren al voor de coronacrisis van plan om de ramen in onze school te veranderen", vertelt directrice Vanessa Van Loo op Radio 2 Antwerpen. "In de jaren '30 was het gebouw een openluchtschool met schuiframen die helemaal open konden, maar in de jaren '80 zijn die schuiframen vervangen door gewone ramen. Omdat die nu op hun beurt aan vervanging toe waren, hebben we beslist om naar het originele concept terug te gaan."

Op dit moment heeft elke klas een deur nu in het raam, zodat de leerlingen makkelijker op het terras les kunnen volgen. Coronagewijs is dit nu een enorme troef voor de school. Er is meer lucht voor de kinderen, maar ook meer ruimte.
Bovendien heeft de school naast de klassen een gigantische binnenruimte, een soort van overdekte speelplaats.

Buitengewoon onderwijs

"We zijn een school voor buitengewoon onderwijs", legt de directrice uit, "nog meer dan andere leerlingen hebben die van ons nood aan beweging en differentiatie. Bovendien werken we veel meer individueel op maat van de leerling. Klassikaal lesgeven gebeurt dus heel weinig. De extra ruimte die we nu hebben, komt ons dus goed uit omdat we vaak in groepjes werken en zo voldoende afstand kunnen houden."

De school heeft bovendien nog plannen om de valse plafonds in alle 12 klassen weg te nemen. Daardoor worden de lokalen minstens 1 meter hoger en kan er meer zuurstof circuleren. "Meer lucht, meer licht, meer ruimte, een goeie zaak in coronatijden", besluit directrice Vanessa Van Loo.

Meest gelezen