Nieuw humortalent op de radar: Benjamin Roeges wint De Humorklas van Radio 2

Benjamin Roeges is de winnaar van De Humorklas van Radio 2 dit jaar, daarmee heeft de radiozender een nieuw humortalent gevonden. Roeges haalde het in de finale van  Yannick Joos en de piepjonge (17 jaar oud) Fré Vanwijnsberghe.

De Humorklas van Radio 2, het is naast HUMO's Comedy Cup en The Lunatic Comedy Award één van de graadmeters voor nieuw, humoristisch talent. Wie in dat soort wedstrijden de kop opsteekt, groeit al eens door naar de grote podia. De Humorklas leverde zo onder meer al Jens Dendoncker, Kamal Kharmach en Amelie Albrecht op. En de nieuwste naam op de erelijst is dus Benjamin Roeges. Tot nu toe nobel onbekend, 37 is hij, hij komt uit Wambeek, een deelgemeente van Ternat.

Het parcous van de wedstrijd verliep hobbelig, door het alom bekende virus natuurlijk. De eerder geplande finale werd afgeblazen, na enkele maanden mochten de drie finalisten dan toch het podium op. En zowel de jury als het publiek kozen voor Benjamin Roeges als winnaar.

Het juryverslag dan: "De originele kijk op het ondernemerschap in coronatijden werd gesmaakt. Hij schakelt in snel tempo en naadloos van het ene onderwerp naar het andere. Het verhaal was rond. Soms plat, soms fijn, maar altijd verrassend."

"Wim Helsen is mijn grote voorbeeld"

Wat maakt je tot een winnaar van De Humorklas? "Het zal wel met creativiteit te maken hebben zeker? En ik denk ook dat mijn tongval wel aansloeg bij het publiek in Aalst, niet eens zo heel ver van mijn deur. Ik heb in heel de wedstrijd ook elke keer beter gespeeld, gisteren viel het verhaal ook mooi samen, de climax was er en dan loopt het allemaal zoals je had gehoopt", zegt Roeges.

"Ik heb al bij al weinig podiumervaring, het was al 7 jaar geleden dat ik voor de hele wedstrijd nog eens op een podium stond, maar ik weet nu wat me te doen staat: veel spelen op kleine plekken en zo veel bijleren, de volgende stap zal niet direct het Sportpaleis zijn, dat weet ik ook wel. Ik bewonder Wim Helsen, die duidelijk speelt wat hij zelf grappig vindt en zo helemaal in zijn verhaal zit. Dat niveau hoop ik ooit te bereiken."

Roeges (en de twee andere finalisten) spelen de komende weken een finalistentoernee, die hen in enkele culturele centra zal brengen.

 

Meest gelezen