Radio 2

Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem heeft na 16 jaar nieuwe burgemeester 

Christian Lamouline (cdH) heeft vanmiddag de eed afgelegd als burgemeester van Sint-Agatha-Berchem. Hij volgt zijn partijgenoot Joël Riguelle op die 16 jaar lang burgemeester was in de Brusselse gemeente. De nieuwe burgemeester heeft grote ambities. Maar ook de aftredende burgemeester, koestert nog bijzondere dromen: "Tijd om meer toneel te spelen." 

Met 25.000 inwoners is Sint-Agatha-Berchem één van de kleinste gemeenten van het Brussels Gewest. Daardoor heerst er een echt dorpsgevoel, zegt de nieuwe burgemeester. En dat wil hij ook behouden. Christian Lamouline: "Sint-Agatha-Berchem is eigenlijk een groot dorp. Iedereen kent iedereen, en ook de gemeentelijke diensten staan dicht bij het volk. Dat moet zo blijven. Daarnaast zijn we ook een groene gemeente. Dat landelijke karakter wil ik versterken." 

Het is heel belangrijk om goeie relaties te onderhouden met buurgemeentes, ook Vlaamse zoals Dilbeek

Daarnaast wil Lamouline goede relaties uitbouwen met de buurgemeentes. Dat betekent ook met Vlaamse buren zoals Dilbeek. "Het is heel belangrijk om goeie relaties te hebben met de andere gemeenten en te overleggen. Dat is nodig bij beslissingen rond bijvoorbeeld mobiliteit. Uiteindelijk zijn we samen een dorp binnen gemeentes."

Vanmiddag mocht de nieuwe burgemeester de eed afleggen. "Ik ben erg fier om als nieuwe burgemeester van Sint-Agatha-Berchem te worden  ingehuldigd. Maar nog belangrijker is dat ik ten dienste sta van de bevolking."

Toneeldromen

Intussen heeft de 65-jarige oud-burgemeester Joël Riguelle (cdH) bijzondere plannen tijdens zijn pensioen. Zo vertelt hij aan de collega's van Bruzz. "Ik speel al jarenlang toneel. Meer dan twintig jaar heb ik meegedaan aan 'Sois Belge et tais-toi' (zeer bekende satirische politieke show aan Franstalige kant, red.). Nu heb ik ook de kans gekregen om mee te doen aan 'Le Tour du Monde en 80 jours', een cabaretversie van het bekende boek van Jules Verne." Beiden heren zullen zich de komende tijd zeker niet vervelen.  

Radio 2

Meest gelezen