AFP or licensors

Noodkreet Antwerpse cateraars: “We hebben het geld niet om voorschotten van geannuleerde feesten terug te betalen”

Enkele feestzaaluitbaters en cateraars hebben zich verenigd om steun te vragen omdat ze economisch zwaar getroffen worden door de coronacrisis. Op initiatief van enkele Antwerpse cateraars is er daarom een werkgroep opgericht die onder andere pleit om te mogen sluiten met financiële steun en om het systeem van economische werkloosheid te verlengen tot en met volgend jaar.

Cateraars en feestzaaluitbaters zien door het coronavirus de toekomst somber in. Ze vinden dat ze tussen de verschillende steunmaatregelen vallen. Bovendien kunnen ze door de beperkende coronamaatregelen ook niet echt heropstarten, zeggen ze.

Ik krijg constant telefoon van collega’s die me zeggen dat ze in het rood staan en niet weten hoelang ze het nog kunnen trekken

Ilse Delaere, cateraar bij Cook & Style in Wommelgem

“We hebben al zes maanden bijna geen inkomsten”,  zegt Ilse Delaere, cateraar bij Cook & Style in Wommelgem. “Ik krijg constant telefoon van collega’s die me zeggen dat ze in het rood staan en niet weten hoelang ze het nog kunnen trekken. Feesten worden geannuleerd en daardoor moeten voorschotten worden terugbetaald en daar hebben we het geld niet voor.”

Steunmaatregelen

Delaere heeft samen met enkele Antwerpse cateraars een werkgroep opgericht om verschillende cateraars en feestzaaluitbaters te verenigen. Ze vragen steunmaatregelen voor hun sector. Zo pleiten ze onder andere om te mogen sluiten met financiële steun en om het systeem van economische werkloosheid te verlengen tot volgend jaar.

Meest gelezen