Oostende krijgt "spurthal" op domein van Verhellestadion

In Oostende komt er een "spurthal". Dat is een atletiekhal om in te leren sprinten en om aan ver- en hoogspringen te doen. De hal komt op het domein van het Verhellestadion aan de Torhoutsesteenweg. 

Oostendenaars kennen het Verhellestadion beter als "de Hermes", want daar traint de Oostendse atletiekclub Hermes. De buitenpiste werd er recent nog volledig vernieuwd, maar nu komt er dus ook een hal met een binnenpiste en een zone voor ver- en hoogspringen. "We zijn blij met dit verhaal, want dit zet ons als sportstad natuurlijk extra op de kaart", zegt de schepen Björn Anseeuw (N-VA).

Banen van 60 meter

De spurthal zal 6 banen hebben van 60 meter. Dat lijkt op het eerste gezicht een vreemde afstand, want sprinten wordt officieel gedaan over 100 of 200 meter. Toch is een baan van 60 meter een goed idee, volgens Anseeuw. "Het geeft de kans om bijvoorbeeld de starttechniek te oefenen. Het is niet omdat je de 100 en de 200 meter loopt, dat je nooit traint op een kortere afstand."

De spurthal wordt begin volgend jaar gebouwd, op de plaats waar nu nog tennisvelden en een tribune staan. Oostende investeert 1 miljoen euro, waarvan 280.000 subsidie van Vlaanderen.

Meest gelezen