ROB tv

Grote namen in nieuw pop-up theater van GC De Wildeman in Herent

Gemeenschapscentrum De Wildeman in Herent blijft niet bij de pakken zitten. De komende 8 maanden openen ze de deuren van een pop-up theater. In 'Hangar 3020' zullen vanaf zaterdag grote namen optreden zoals Kommil Foo, Guido Belcanto, Philippe Geubels en Wouter Deprez. En allemaal coronaproof, belooft de organisatie. 

Een ode aan Bobbejaan Schoepen met Guido Belcanto en Klaas Delrue, Patrick Riguelle en Jan Hautekiet die Randy Newman eren, een solo van Stef Bos, humor van Bert Gabriëls en Alex Agnew. En toneel met Stefaan Degand, Barbara Sarafian, Tom Van Dyck, Warre Borgmans, Wim Opbroeck en veel meer. Het programma van het nieuwe pop-up theaterproject van Gemeenschapscentrum De Wildeman in Herent is indrukwekkend. Pieter Taccoen van de organisatie is dan ook erg trots. "Eens de locatie in een loods aan de Rijweg was bevestigd, ben ik meteen beginnen rondbellen. Ik ben blij dat we meteen een aantal grote namen konden strikken om volk naar ons nieuwe project te krijgen." 

De tribune kan evolueren met de pandemie. Zo kunnen we alles makkelijk aanpassen aan de geldende richtlijnen

Voor de cultuursector zijn het moeilijke tijden. Daarom zijn ze ook erg blij dat de optredens kunnen plaatsvinden. En coronaproof belooft Taccoen: "Het zijn gekke tijden inderdaad, maar we kunnen alles veilig organiseren. We hebben samen met de firma Zippolla uit Haacht, een tribune bedacht die mee kan evolueren met de pandemie. Zo kunnen we alles makkelijk aanpassen aan de geldende richtlijnen. We kunnen op een veilige manier zelfs 340 mensen zetten. In de eerste fase concentreren we ons op 200 toeschouwers per voorstelling."

En ook goed nieuws voor de verenigingen uit de buurt. Die kunnen 'Hangar 3020' gebruiken voor afgelaste evenementen, zoals een kwis, toneel of een dansvoorstelling. Het volledige programma van 'Hangar 3020' vind je terug op de website van Gemeenschapscentrum De Wildeman. 

Meest gelezen