Google Maps

Primeur in België: gymclub in Tienen opent zélf sporthal

GymClub Tienen is de eerste club in België die in eigen beheer een sporthal opent. Dat doet ze samen met een partner. In de buurt was het erg moeilijk om een vaste zaal te vinden waar het materiaal ook kon blijven staan, en dus besloot de club het heft in eigen handen te nemen. Zaterdag gaat de nieuwe gymhal open. 

Geen alledaagse oplossing voor een gymclub om een eigen zaal te beginnen. Toch leek het voor voorzitter Tom De Wit de enige oplossing, vermits het in de regio erg moeilijk is om een sporthal te vinden. "Er is uiteraard sportinfrastructuur aanwezig in Tienen, en er wordt zeker gewerkt aan vernieuwing. Maar er is ook een groot aanbod van sportclubs. Dat wil zeggen dat je moet delen. En als je zelf een club bent die volop aan het groeien is, is het soms moeilijk om over voldoende plaats te beschikken. Het turnmateriaal stop je ook niet zomaar in de koffer van je auto. We probeerden altijd onze trainingen op dezelfde locatie te houden, maar dat was de grote moeilijkheid. Daar hebben we nu een fantastische oplossing voor gevonden. Het materiaal kan er permanent staan, en is altijd tot onze beschikking."

En dus opent GymClub Tienen zaterdag een eigen sporthal: "We zijn daarvoor een samenwerking aangegaan met Grand Slam Tienen, zij hebben een hele uitgebreide sportinfrastructuur. Daar was een zeer interessante zaal ter beschikking. En die hebben wij als club volledig zelf ingericht. We zijn dan met een leverancier gaan praten die levert op internationale tornooien. Zij hebben echt topmateriaal. Daar hebben we de volledige inrichting aangekocht. En die zijn ze nu aan het plaatsen om zaterdag te openen."

We weten dat de jeugd drukke programma's heeft, nu kunnen ze elke dag van de week trainen en niet meer alleen in het weekend 

Tom De Wit, voorzitter GymClub Tienen

Dankzij de nieuwe zaal kan de gymclub een veel uitgebreider aanbod aanbieden. Zowel in aantal disciplines als trainingen. "Tot vorig jaar trainden wij vooral in het weekend. Maar we weten dat de jeugd drukke programma's heeft. Het past niet voor iedereen om op zaterdag of zondag langs te komen. Nu kunnen we trainingen aanbieden van maandag tot en met zondag. Elke dag van de week is er wel iets."

Nu zaterdag gaat de nieuwe gymzaal open. Al zal het door corona geen groot, feestelijk moment worden. Tom De Wit: "Dat zullen we later doen als de coronamaatregelen versoepeld zijn. Maar nu zaterdag gaan we om half twee open voor een kleine opendag. In plaats van proeflessen zullen we dan meer demonstraties houden, zodat iedereen op veilige afstand kan kijken. Maar vanaf de twee weken erop is dat wél mogelijk voor iedereen." 

Meest gelezen