Ontsnapte gevangene Sekkaki na 9 maanden opgepakt in Limburg 

Oualid Sekkaki, die in december vorig jaar ontsnapte uit de gevangenis van Turnhout, is vanavond opgepakt door de federale wegpolitie van Lummen, in Limburg. "De laatste dagen zaten de politiediensten hem kort op de hielen", zegt Kristof Aerts van het parket van Antwerpen, dat het onderzoek leidde. 

Oualid Sekkaki (26) ontsnapte midden december vorig jaar samen met vier anderen uit de gevangenis. Ze klommen tijdens de avondwandeling over een draad en vervolgens over een zes meter hoge muur. De vier anderen konden niet veel later opnieuw worden geklist, maar Sekkaki bleef tot nu voortvluchtig. In januari kreeg de gevangenisdirectie van Turnhout nog een postkaart uit Thailand, afzender was Sekkaki.

Die kaart speelde geen rol in het onderzoek dat uiteindelijk leidde tot de arrestatie, zegt Gerry Van Loock van het FAST-team van de federale politie. "Het toont wel aan dat de ontsnapping grondig was voorbereid en men veel mist probeerde te spuien. Maar het grote voordeel dat wij hebben en de voortvluchtige niet, is dat de tijd in ons voordeel speelt.  En als we rustig blijven en een dossier kunnen opbouwen, dan is het het juiste moment afwachten en toeslaan."

"Na intensief onderzoek" kon Sekkaki gisteravond dan uiteindelijk toch worden opgepakt. "Sinds zijn ontsnapping is alles in het werk gesteld om Oualid Sekkaki opnieuw van zijn vrijheid te beroven", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

"De laatste dagen zaten de politiediensten hem kort op de hielen. Dat resulteerde dan even na 19 uur in zijn arrestatie door de federale wegpolitie van Lummen." Oualid Sekkaki is nu overgebracht naar de gevangenis van Hasselt.

Oualid Sekkaki zat in de gevangenis van Turnhout een straf uit voor onder meer een schietpartij in de zomer van 2015. Hij is de jongere broer van "ontsnappingskoning" Ashraf Sekkaki, die in 2009 spectaculair - met een helikopter - kon ontsnappen uit de gevangenis van Brugge. Enige tijd later werd hij opgepakt in Marokko. 

Oualid Sekkaki ontsnapte vorig jaar uit de gevangenis van Turnhout. We maakten toen deze reconstructie.

Meest gelezen