Verkeer in en rond Gent volledig vast door zwaar ongeval in de wijk Muide

In Gent is het verkeer in en rond wijk de Muide volledig vastgelopen door een zwaar ongeval. Dat gebeurde op een belangrijk kruispunt met de kleine ring rond Gent. Er is veel verkeer uit de Gentse haven, van de R4, de Dampoort en de wijk het Rabot. Een fietser die rechtdoor wilde kwam onder een vrachtwagen terecht die rechts de ring opdraaide. Het slachtoffer is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval is het verkeer volledig vastgelopen in en rond de wijk de Muide. Die wijk is een belangrijke invalsweg voor wie in, uit en rond Gent wil.  Trams kunnen niet doorrijden omdat de vrachtwagen op de tramsporen staat. "We hebben ook een omleiding voorzien voor alle wagens, fietsen en brommers", legt woordvoerder van de Gentse politie Matto Langeraert uit. "Het verkeer staat volledig stil. We hebben de plaats afgesloten om beter te kunnen onderzoeken wat er precies is gebeurd, en wat de oorzaak kan geweest zijn." Het parket Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige gestuurd om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Het kruispunt op de Voormuide is een belangrijk kruispunt voor wie Gent in of uit wil langs het noorden. Het is een verbindingsweg tussen de Gentse ring enerzijds, en de haven, de R4, de Dampoort en het Rabot anderzijds. Daardoor is de verkeershinder ook groot op de Vliegtuiglaan en de Port Arthurlaan. Ook de bussen aan de Dampoort staan stil.

Het slachtoffer is zwaargewond, maar niet in levensgevaar.

kasto80

Meest gelezen