16 leerkrachten uit Diest testen allemaal negatief op coronavirus

In Diest hebben de 16 leerkrachten van de middelbare school De Prins allemaal negatief getest op het coronavirus. Ze moesten in quarantaine nadat ze vorige week vrijdag allemaal contact hadden met een besmette leerkracht. Als ze morgen opnieuw negatief testen, mogen de leerkrachten woensdag terug naar school.

Zestien leerkrachten in Diest misten vorige week de start van het nieuwe schooljaar nadat ze allemaal in contact waren gekomen met een besmette collega. "De werking van de school is gelukkig niet in het gedrang gekomen", zegt Ann Scheys, coördinerend directeur van middelbare school De Prins. "Toen we hoorden dat de zestien leerkrachten in quarantaine moesten, hebben we 31 augustus een online spoedvergadering gehouden met al het personeel. De extra taken van de onthaalweek zijn onder de beschikbare leerkrachten verdeeld."

De leerlingen hebben dus geen of amper last ondervonden van de afwezigheid van de leerkrachten. "Alle activiteiten en lessen konden doorgaan zoals gepland. Sommige eerstejaars hebben de kennismaking met hun klasleerkracht wel moeten uitstellen. We hopen natuurlijk dat de leerkrachten morgen negatief testen, zodat ze woensdag terug kunnen komen lesgeven, wanneer hun quarantaineperiode voorbij is", besluit Scheys.

Meest gelezen