Stad Zottegem

Zottegem verdeelt 3.000 peukenzakjes in strijd tegen zwerfpeuk

Stad Zottegem start met een nieuwe campagne om rondslingerende sigarettenpeuken uit het straatbeeld te bannen: "Hey, jij daar! Jij bent toch geen viespeuk?" De stad verdeelt affiches en 3.000 peukenzakjes.

Stad Zottegem installeerde onlangs 10 verschillende peukenzuilen in het centrum. Om rokers nu ook echt aan te moedigen om die te gebruiken, start de stad met een grootschalige sensibiliseringscampagne onder het motto "Hey, jij daar! Jij bent toch geen viespeuk?". Er verschijnen affiches en in de horecazaken zal de stad 3.000 peukenzakjes verdelen om de zwerfpeuk voor eens en voor altijd uit het straatbeeld te helpen verdwijnen.

"Sinds de heraanleg van de Markt in Zottegem merken we dat er toch nog heel erg veel sigarettenpeuken blijven rondslingeren. Ze blijven steken tussen de voegen en in de boomroosters", getuigt schepen Leen Goossens (CD&V). "Het is echt geen zicht en het kost ons ook veel geld en moeite om het op te ruimen." De sensibiliseringsactie wordt dit weekend afgetrapt. 

(lees verder onder de affiche)

Stad Zottegem

Boetes voor hardleerse sluikrokers

"We willen eerst en vooral mensen informeren en op die manier het aantal sigarettenpeuken verminderen. Maar als die aanpak niet werkt, zullen we ook beboeten. Het gaat dan om een GAS-boete", zegt Goossens nog. Rokers die overwegen om een peuk op de grond te gooien, denken beter wel 2 keer na want de boete kan oplopen tot 350 euro. 

kasto80

Meest gelezen