Belgische artieste Annie Cordy (92) is overleden

De uit Laken afkomstige zangeres en actrice Annie Cordy is op 92-jarige leeftijd overleden. Cordy was erg populair in Franstalig België en in Frankrijk. Ze is onder meer bekend van de nummers "Tata Yoyo" en "La bonne du curé". 

Cordy woonde in de buurt van Cannes, aan de Azurenkust. Daar is ze vanavond rond 18 uur onwel geworden. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse om haar te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. 

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Premier Sophie Wilmès heeft al gereageerd op Twitter. "Annie Cordy was een volleerd artieste van wie de humor en levensvreugde zo goed de "belgitude" vatte waar we zo van houden", aldus de eerste minister.

Annie Cordy was een tante van de Vlaamse zanger Udo, met wie ze enkele jaren geleden samen zong tijdens een televisieshow op de RTBF.

In de zomer van 2018 werd in Laken een park ingehuldigd dat vernoemd werd naar Annie Cordy. De zangeres was er toen zelf bij. 

Videospeler inladen...

En nog een opvallend weetje: in de strip "Asterix en de Belgen" is Nicotine, de vrouw van stamhoofd Vandendomme, een karikatuur van Annie Cordy.

Annie Cordy en "Le chouchou de mon coeur": 

Videospeler inladen...

Annie Cordy en "Cigarettes, whisky et p'tites pépées":

Videospeler inladen...

Meest gelezen