AFP

Antwerpse cafébaas in Benidorm: "We snappen niet waarom ze hier code rood invoeren"

Vanaf vandaag wordt Spanje ingekleurd als rode zone. Dat gebeurt omdat het aantal besmettingen met het coronavirus daar blijft stijgen. Belgen die terugkeren uit Spanje moeten verplicht een test afleggen en twee weken in quarantaine gaan. Jerry Muts is de uitbater van een café in Benidorm en volgens hem is die rode zone nergens voor nodig. "In onze regio zijn er helemaal niet zoveel besmettingen", zegt hij op Radio 2 Antwerpen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken beschouwt vanaf 16 uur heel Spanje, met uitzondering van Tenerife, als rode zone. Belgische toeristen krijgen dus geen toelating meer om naar Spanje te reizen. Voor Antwerpse café-uitbater Jerry Muts in Benidorm is dat onbegrijpelijk. "We vinden het een triestige beslissing. De besmettingen stijgen enkel in de streken die al maanden geteisterd worden, zoals Madrid. Bij ons merken we er veel minder van", vertelt Muts in Start Je Dag.

We hadden al minder toeristen en inkomsten. De invoering van de rode zone is opnieuw slecht nieuws voor ons

Jerry Muts, café-uitbater

De invoering van die rode zone is een nieuwe opdoffer voor de horeca in Spanje. "We hadden al veel minder toeristen en inkomsten.  Deze beslissing is opnieuw slecht nieuws voor ons", aldus Muts.

 
 

Meest gelezen