brandweer Brussel

Bestelwagen blokkeert 20 minuten lang uitrit ziekenwagens van Brusselse brandweer

De bestuurder van een bestelwagen vond er donderdagavond niets beters op dan zijn bestelwagen te parkeren voor één van de poorten van de brandweerkazerne aan de Helihavenlaan in Brussel. Hij blokkeerde op die manier twintig minuten lang de uitrit van de ziekenwagens.

Het was even schrikken gisteravond, toen de bestuurder van een witte bestelwagen rond half zeven zijn voertuig doodleuk parkeerde voor één van de poorten van de brandweerkazerne aan de Helihavenlaan in Brussel. De man deed zijn voertuig netjes op slot en was daarna een hele tijd onvindbaar. 

Ambulances verplaatsen

"We hebben in afwachting van de komst van de politie onze ziekenwagens in de garage verplaatst, zodat we toch nog altijd snel konden vertrekken als dat nodig zou zijn", vertelt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Maar laat dit incident een voorbeeld zijn van wat niet mag gebeuren. Bij bepaalde medische aandoeningen, zoals een hartstilstand, is elke minuut kostbaar. Iedere minuut die we bij het opstarten van een reanimatie verliezen, heeft een grote invloed op de overlevingskansen en op de levenskwaliteit van de patiënt achteraf. Let dus goed op waar je je voertuig parkeert en zorg ervoor dat de hulpdiensten altijd voorbij kunnen."

Bij een reanimatie is elke minuut van levensbelang. Zorg ervoor dat de hulpdiensten altijd door kunnen als je je wagen ergens parkeert

Walter Derieuw, brandweer Brussel

Chauffeur verdwenen

De brandweer belde de politie om een proces-verbaal op te stellen. Maar voor de patrouille ter plaatse geraakte, was de bestuurder alweer verdwenen met zijn bestelwagen.

Meest gelezen