300-tal jongeren komen samen en vragen "gerechtigheid" voor Sanda Dia

In Kessel-Lo bij Leuven zijn zo'n 300 jongeren bijeengekomen voor Sanda Dia. De student van de KU Leuven stierf twee jaar geleden na een doopritueel van studentenclub Reuzegom.

De jongeren willen dat er zo snel mogelijk een proces komt, maar de zitting van de raadkamer - die moet beslissen of de 18 studenten die in verdenking zijn gesteld effectief voor de rechter moeten komen -  werd vandaag uitgesteld.

"We vragen gerechtigheid voor Sanda", luidt de boodschap van de manifestanten.  Ze verwachten van de universiteit ook een krachtiger signaal. Net vandaag heeft de KU Leuven trouwens een nieuw tuchtonderzoek gestart naar de studenten die betrokken waren bij de fatale doop.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal": 

Videospeler inladen...

Meest gelezen