Halattraction

"Blikskes en bubbels" wordt alternatief voor afgelast carnaval in Halle

De coronacrisis trok dit voorjaar een streep door het carnaval in Halle. Organisator Halattraction heeft nu een kleinschalig alternatief klaar voor midden september. Dat laat de carnavalisten toe om elkaar toch nog eens corona-proof te ontmoeten. 

De teleurstelling was bijzonder groot in Halle, toen in volle coronacrisis het carnaval werd afgelast. Organisator Halattraction zocht lang naar een alternatief om de carnavalisten toch nog eens op een veilige manier bijeen te brengen. Dat gebeurt nu op 13 september met aangepaste concerten, die het publiek in bubbels kan bijwonen.

Bubbels van tien

"Blikskes en bubbels" heet het evenement, dat op zondag 13 september zal plaatsvinden op de parking aan de Leide, achter cultuurcentrum 't Vondel. Jos Appelmans van Halattraction legt uit: "We organiseren die dag twee ambiance-concerten. Daar kunnen telkens 300 mensen bij zijn, verdeeld in bubbels van tien.  Elke bubbel is afgebakend met nadarhekken. Drank wordt geserveerd in blikjes. In de bubbel mag je mondmasker af. Maar ga je naar het toilet, dan doe je dat mét mondmasker. Tussen de twee sessies door wordt alles grondig ontsmet." Het hele plan is door alle bevoegde instanties goedgekeurd. 

Carnaval Halle blijft leven, ook in deze moeilijke tijden

Kleine kermis

Vlakbij zal ook een kleine kermis staan, met een tiental kramen. "Wij willen de echte carnavalisten op deze manier toch nog eens samenbrengen", zegt Appelmans. "Leden van de carnavalgroepen krijgen dan ook voorrang bij het reserveren van een ticket.  Hopelijk wordt het een succes en kan het andere organisatoren inspireren", voegt Appelmans nog toe. "We willen aantonen dat carnaval in Halle blijft leven, ondanks de moeilijke tijden. We  zitten ook niet stil om te kijken hoe we carnaval of een waardig alternatief in 2021 toch kunnen organiseren”, besluit Jos Appelmans.

Meest gelezen