Bussen overvol bij start schooljaar: "Totaal onverantwoord"

Het schooljaar ging deze week weer van start en dat heeft tot gevolg dat de bussen van De Lijn veel te vol zitten. Dat zegt burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens (CD&V). Hij vindt dat onverantwoord in tijden van corona. Hij klaagde het probleem eerder al aan, maar kreeg toen geen antwoord en lanceert nu een nieuwe oproep.

Naast de christelijke vakbond ACV, heeft nu ook Vlaams volkvertegenwoordiger en burgemeester van Oudsbergen Lode Ceyssens (CD&V) zijn twijfels bij de veiligheid van de overvolle bussen van De Lijn geuit. Omdat er al de hele week veel mensen, vooral scholieren, op de bussen zitten, kunnen de veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet goed gehanteerd worden.

"Mijn mailbox zit vol met berichten van bezorgde ouders en leerkrachten die de situatie aanklagen", zegt Ceyssens. "Het is hemeltergend om te zien dat iedereen in onze maatschappij zijn uiterste best doet om zich aan de coronamaatregelen te houden terwijl de scholieren dicht op elkaar gepropt zitten in de bussen van en naar school. Zelf reed ik vandaag nog langs een overvolle bus en dat is in deze tijden totaal onverantwoord", gaat de burgemeester verder.

Het probleem was te voorkomen

Volgens Lode Ceyssens zag ook iedereen dit probleem aankomen. Reeds op 15 juli legde hij daarom samen met collega's een aantal voorstellen op tafel in het parlement om de aankomende problematiek voor te bereiden. "Een van die voorstellen was om een reservatiesysteem op te stellen waarbij iedereen zijn plek in de bus op voorhand kon vastleggen en dus zeker kon zijn van zijn plek. Dan zou De Lijn dus ook opmerken wanneer er te veel mensen samen de bus zouden nemen", vertelt burgemeester Ceyssens. "We hebben jammer genoeg geen antwoord gekregen op deze voorstellen en daarom doe ik nu nog eens een oproep naar De Lijn om een oplossing te zoeken", sluit hij af.

Meest gelezen