ErhanDemirci.be

Komiek Erhan Demirci neemt dvd op voor beperkt publiek met mondmaskers

Vanavond neemt stand-up comedian Erhan Demirci zijn tweede zaalshow "Wa Make" op in het cultuurhuis van Tessenderlo. Die opnames komen nadien uit op dvd en zullen later ook te zien zijn op televisie. De Limburgse Brusselaar is de eerste comedian die sinds het begin van de coronacrisis een voorstelling opneemt, voor een beperkt publiek met mondmaskers dus.

"Ik vind het ongelofelijk spannend. Eind augustus ben ik pas weer kunnen herbeginnen met optreden. Ik heb dus gelukkig nog een paar kleine try-outs kunnen spelen om mijn tekst opnieuw in te studeren", vertelt Demirci. Dat er nu maximaal 200 mensen in de zaal mogen zitten en ze bovendien allemaal nog eens een mondmasker moeten dragen, wordt wennen. Zeker voor een comedyvoorstelling waarbij interactie met het publiek des te belangrijker is. "Soms moet je goed kijken, zo van: "Zijn ze nu echt aan het lachen of niet?" En dan zie je ze giechelen en die mondmaskers op en neer gaan. Maar het is heel fijn, het is heerlijk om weer op een podium te kunnen staan."

Enorm veel goesting

"Wa Make" wordt de eerste comedyvoorstelling die sinds corona wordt opgenomen. De oorspronkelijke datum moest maanden geleden worden uitgesteld. Net als bij zijn eerste show komt ook deze voorstelling van Demirci uit op dvd. Later zal alles ook te zien zijn op één. "Het wordt afwachten hoe dat er allemaal zal uitzien op televisie. Omdat het zo'n speciale situatie is gaan we ook een speciale "making of" maken. Met beelden van voor én achter de schermen, korte interviews enzovoort. De zaal mag nu maar voor twee vijfde gevuld worden, dus dat zal er sowieso anders uitzien. Maar toch kijk ik er heel hard naar uit. Ik merk dat ook aan collega's: we hebben allemaal enorm veel goesting om weer te spelen. Corona heeft mij eens te meer doen beseffen dat dit het liefste is wat ik doe", besluit Demirci.

De volledige speellijst van "Wa Make" vind je terug op de website van de voorstelling.

Meest gelezen