Extra ANPR-camera’s in politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken

De politiezone van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken gaat deze maand 3 extra ANPR-camera's installeren. Er staan er nu al 9, dat zullen er dus 12 worden. 

ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition, daarmee kunnen de nummerplaten van voertuigen worden herkend. In het verleden zijn hiermee al verschillende criminele feiten opgehelderd. Korpschef Steve Provost: “We hebben al een netwerk van 9 zulke camera’s. Daarmee hebben we toch al een aantal succesverhalen kunnen boeken, zoals het oprollen van criminele bendes. Ook andere feiten hebben we ermee kunnen ophelderen.” 

Kleine wegen

In de politiezone komen er deze maand nog drie extra camera’s voor nummerplaatherkenning. “We hebben nog een aantal kleinere wegen waar we merken dat er ook wat verkeer komt en die we ook graag willen afdekken”, gaat korpschef Provost verder. De camera's komen in de Grotestraat in Nieuwerkerken, in de Attenhovenstraat in Sint-Truiden en in de Landenstraat in Gingelom.

De stad Sint-Truiden gaat nog extra ANPR-camera's zetten in de binnenstad om het zwaar vervoer daar te controleren.

Meest gelezen