Videospeler inladen...

In Calais willen honderden migranten nog voor de winter het Kanaal over

Vele honderden mensen zitten nog in de Franse kuststad Calais te wachten op een kans om de oversteek te maken naar Engeland. Ze wagen de tocht overzee in rubberbootjes met motor, maar met te weinig kracht om voorbij de branding van de Franse kust te komen, en met amper genoeg benzine om de Engelse kust te halen. Toch willen ze zonder uitzondering naar het Verenigd Koninkrijk. Onze reporter Stijn Vercruysse sprak met een aantal migranten.

In "De jungle" van Calais, zoals de geïmproviseerde tentenkampen genoemd worden op het grondgebied van de gemeente Duinkerken, blijven zeker 500 migranten hopen op een succesvolle overtocht naar Engeland. Ook al is die levensgevaarlijk, en moeten ze vaak meer dan eens een poging wagen. "Ik ben hier omdat ik al 4 à 5 jaar in Europa ben maar nog geen papieren heb", zegt één van hen aan Stijn Vercruysse. Dus wil hij naar Engeland, want, zo zegt iedereen, daar heb je geen papieren nodig.

Bekijk hieronder de journaalreportage met de getuigenissen van migranten:

Videospeler inladen...

Dinsdag onderschepte de Britse grenswacht op het Kanaal meer dan 400 mensen, in 27 boten. De Britse regering wil extra maatregelen nemen tegen dergelijke illegale overtochten.

Bekijk ook de parlementaire interventie van de Britse minister van Migratie Chris Philp:

Videospeler inladen...

Meest gelezen