Klas Talentenschool Turnhout in quarantaine nadat leerling positief test: "De leerkrachten mogen wel les blijven geven"

Alle leerlingen van een klas van Talentenschool Turnhout moeten in quarantaine. De maatregel komt er nadat een van de leerlingen positief had getest op Covid 19. Na overleg met de dokter van het CLB en de arbeidsgeneesheer werd beslist dat alle 15 leerlingen van de klas, een eerste middelbaar, zo snel mogelijk naar huis moesten en twee weken thuis moeten blijven.  Van de CLB-arts krijgen ze informatie over wat ze nu moeten doen. 

Vanmorgen werd aan de school gemeld dat een leerling van het eerste middelbaar positief was getest op Covid 19. "We hebben onmiddellijk met het CLB en de arbeidsgeneesheer overlegd om te kijken wat we moesten doen", vertelt directeur Wesley Wouters.

Leerlingen zo snel mogelijk naar huis

"De klas werd daarop onmiddellijk naar de speelplaats gebracht en de ouders werd gevraagd om hen zo snel mogelijk te komen halen", vertelt Wouters. "Dat hebben ze ook allemaal gedaan en ze waren ook heel begripvol. De CLB-arts zal met hen contact opnemen om meer uitleg te geven."

Op de hele campus zitten zo'n 700 leerlingen. Ook die ouders werden verwittigd via Smartschool. "We informeren hen dat we de nodige maatregelen hebben getroffen. Als ze vragen hebben, kunnen ze bij de CLB-arts om meer informatie vragen."

De leerkrachten moeten niet in quarantaine, maar moeten extra alert zijn voor symptomen

Wesley Wouters, directeur

Leerkrachten die in de klas les geven, moeten niet in quarantaine. "Daar volgen we het advies van onze arbeidsgeneesheer. Ze kunnen les blijven geven, maar moeten extra alert zijn voor symptomen. Bij twijfel of vragen moeten ze contact opnemen met de huisarts", klinkt het. 

Online les

Quarantaine betekent niet dat de leerlingen twee weken geen les zullen krijgen. "We zijn aan het overleggen welke lessen we live kunnen streamen. Er wordt in de klas ook gewerkt met laptops, zodat de leerlingen ook thuis een laptop ter beschikking hebben. Bij wie er nog geen heeft, leveren we zo snel mogelijk een laptop aan huis, zodat ze de lessen via afstandsonderwijs kunnen volgen zo lang de quarantaine duurt."

Meest gelezen