Ben Peperstraete

Koersfiets met emotionele waarde gestolen: "Hij was van mijn vader"

Ben Peperstraete (29) uit Veurne is op zoek naar zijn gestolen koersfiets. Die is nauwelijks nog iets waard, maar voor Ben heeft hij een heel erg grote emotionele waarde, want het was de fiets van zijn overleden vader.  

De diefstal werd vastgelegd op de camera van de videofoon van Ben. “Daarop is duidelijk te zien hoe de dief om 4.32 uur naar de voorkant van mijn woning loopt en daar de fiets steelt”, zegt Ben. “Jammer genoeg was ik vergeten om de fiets op slot te doen na een zoveelste rit. Iets wat ik anders wel altijd doe. Dom, maar dan nog is dit geen reden om de fiets te stelen en op mijn privéterrein te komen", zegt Ben.

Emotionele waarde

Het is een oude racefiets van het merk Giant, in een rode kleur. Hij heeft een rode band vooraan en een zwarte achteraan. "Financieel is die fiets niet veel waard, maar emotioneel wel", zegt Ben. “Hij was van mijn overleden vader. Hij heeft dus een grote betekenis voor me. Daarom zou ik hem uiteraard erg graag terug willen. Ik deelde een opsporingsbericht op Facebook. Misschien leest de dief het en krijgt hij wroeging. Ik kan maar hopen hij zich bedenkt.”

De fiets is te herkennen door de sticker “John Peperstraete”, de naam van Bens vader. Hij deed aangifte bij de politie. Wie tips heeft kan de politie verwittigen.  

Meest gelezen