Koppel uit Zelzate samen 200 jaar: "Ons geheim is soep en wijn"

Een eeuw leven is weinigen gegeven, maar nog uitzonderlijker is een koppel dat met zijn tweeën de kaap van de 100 passeert. Vandaag is Paul uit Zelzate jarig en hij heeft nu net als zijn vrouw Marie-Antoinette 100 jaar op de teller.   

Paul Leroux en zijn echtgenote Marie-Antoinette Van Liefferinghe zijn allebei een eeuw oud maar nog kranig. Ze wonen nog altijd samen in hun eigen huis, met de nodige hulp van de dochters Anne-Marie en Clairette. Paul was vroeger leraar en prefect van het atheneum in Zelzate. Hij speelde ook toneel en volgde, samen met zijn vrouw, jarenlang schilderles. Deze maand zouden ze samen hun werk tentoonstellen, maar dat kon door corona niet doorgaan.

Mijn leven is zo mooi dankzij al dat lekkere eten van Marie-Antoinette

Paul Leroux, 100-jarige

Eerder dit jaar vierden Paul en Marie-Antoinette al hun 75ste huwelijksverjaardag. Paul denkt dat ze hun mooie leven te danken hebben aan het lekkere eten dat Marie-Antoinette elke dag op tafel zet. Sinds ze een eeuwigheid geleden op vakantie in Frankrijk een wijnboer bezochten, is ook wijn proeven een dagelijks onderdeel van het goede leven samen.

kasto80

Meest gelezen