Man uit Nijlen steekt vriendin in brand en verwondt zichzelf in cel

Een man (33) uit Nijlen heeft zijn vriendin in brand gestoken. Ze raakte zwaargewond. De man werd opgepakt. Bij de arrestatie beschadigde hij een politiecombi. In zijn cel heeft hij zichzelf ook verwond. Hij verschijnt vrijdag voor de onderzoeksrechter.

Het incident gebeurde woensdagavond. Een man (33) goot brandbare vloeistof over zijn vriendin (37) en stak haar in brand. De vrouw raakte daarbij zwaargewond.

De vrouw heeft zich gelukkig kunnen blussen door in een zwembadje te springen dat in de tuin stond. Ze heeft ernstige brandwonden over heel haar lichaam

Kristof Aerts, Parket Antwerpen

“De vrouw heeft zich gelukkig kunnen blussen door in een zwembadje te springen dat in de tuin stond”, zegt Kristof Aerts van het parket. “Ze raakte zwaargewond en heeft ernstige brandwonden over het hele lichaam opgelopen. Ze wordt in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.”

Politiecombi beschadigd

De man werd ter plekke gearresteerd. Bij zijn arrestatie beschadigde hij een politiecombi. Er raakten geen agenten gewond. De man werd overgebracht naar de cel, waar hij zichzelf verwondde. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht ter verzorging. Hij is door de onderzoeksrechter aangehouden voor poging tot doodslag.

Meest gelezen