Meer dan 40 kinderen uit Herzele onnodig in quarantaine na foute coronatest

In Herzele mogen 42 leerlingen opnieuw naar school na een valse coronabesmetting. Op een sportkamp testte 1 kind positief, alle andere deelnemers  moesten verplicht in quarantaine en misten zo de eerste schooldag. Later bleek het vals alarm, er was een vergissing gebeurd in het labo. 

In Herzele is de opluchting groot nu blijkt dat er dan toch geen corona-uitbraak is geweest op een sportkamp. Tijdens de laatste week van de zomervakantie nam een 40-tal kinderen deel aan een circuskamp. Eén kind testte er positief op corona en meteen werden alle alarmprocedures opgestart. Alle andere kinderen moesten ook getest worden en er volgde een verplichte quarantaine. Die bleek achteraf niet nodig. 

"We hebben niet geaarzeld toen het nieuws over de besmetting binnenliep", getuigt schepen Benjamin Rogiers (Open VLD). "We hebben alle deelnemers meteen gecontacteerd. Het bleek achteraf om een vals positieve test te gaan, er was een fout gebeurd in het labo."

kasto80

Meest gelezen