hdw

Volledige klas van RHIZO Lyceum in Kortrijk moet in quarantaine

Een klas van het RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen in Kortrijk moet in quarantaine tot en met 16 september, omdat 1 van de leerlingen besmet is met corona. Het gaat om een klas van het vierde middelbaar. Daarnaast zijn er nog andere leerlingen op de school die zich laten testen.

In totaal zitten 23 leerlingen van het RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen in Kortrijk in quarantaine. Directeur Francesca Verhenne doet een oproep aan de huisartsen om op dezelfde manier te handelen. "Sommige huisartsen vinden dat je na 1 negatieve test al terug naar school mag. Maar er zijn ook huisartsen die vinden dat er nog een tweede test nodig is, na een aantal dagen. Om te vermijden dat sommige leerlingen al vroeger terug naar school mogen dan anderen, roep ik de huisartsen op om een coherent en transparant beleid te voeren."

Geruchten op sociale media

De directeur doet nog een andere oproep, maar dan aan de leerlingen. Ze vindt dat ze moeten stoppen met roddelen en speculeren. "Hier en daar, op de sociale media, beginnen de leerlingen elkaar met de vinger te wijzen. Ze denken te weten hoe enkele jongeren besmet zijn geraakt en welke regels ze hebben overtreden. Die posts zijn niet altijd even respectvol", besluit Verhenne.

Meest gelezen