Radio 2

Gevangeniswezen over arrestatie ontsnapte Sekkaki: "De dode hoeken in onze camerabeelden zijn aangepast"

De wegpolitie heeft gisteren Oualid Sekkaki opgepakt in Limburg. Sekakki ontsnapte eind vorig jaar uit de gevangenis van Turnhout samen met vier andere gevangenen tijdens de avondwandeling. "Er waren een aantal dode hoeken in de camerabewaking, maar die zijn nu weggewerkt", zegt Rudy Van de Voorde van Gevangeniswezen. 

De federale politie was Oualid Sekkaki al even op het spoor en gisteravond heeft de wegpolitie hem kunnen oppakken in Limburg. "Sekakki werd volgens de procedure in het dichtstbijzijnde arresthuis opgesloten. Hij zit nu in de gevangenis van Hasselt. Het is nog niet zeker of hij daar ook zal blijven", vertelt Van de Voorde.

Een gevangene die wil ontsnappen, moet heel wat voorbereiden en aanknopingspunten hebben

Rudy Van de Voorde, Gevangeniswezen

Volgens Van de Voorde gaat Sekakki niet zomaar opnieuw ontsnappen. "Om te kunnen ontsnappen, moet de gedetineerde de gevangenis goed observeren en heel wat voorbereiden. Sekakki zit nu in een nieuwe omgeving zonder aanknopingspunten. Hij wordt ook strenger bewaakt."

Dode hoeken in camerabeelden

Sekakki kon vorig jaar ontsnappen tijdens de avondwandeling, omdat er enkele dode hoeken waren in de camerabeelden. "Er was een probleem met zichtbaarheid en weerspiegeling in de camerabeelden. Dat is nu allemaal aangepast. We hebben nu een duidelijk zicht op heel de gevangenis", klinkt het.

Oualid Sekkaki zat op het moment van zijn ontsnapping een straf uit voor wapenfeiten en drugshandel. Hij is de broer van Ashraf Sekkaki, die ook al enkele keren ontsnapt is uit de gevangenis. 

Meest gelezen