Jonas Roosens

UAntwerpen meldt zich als benadeelde partij in zaak Reuzegom

Een student van de Universiteit Antwerpen is betrokken in het gerechtelijk onderzoek rond de dood van de 20-jarige student Sanda Dia uit Edegem, die om het leven kwam na een uit de hand gelopen doop van studentenclub Reuzegom. De Universiteit Antwerpen heeft zich bij de Procureur des Konings in Hasselt als benadeelde partij gemeld. De universiteit heeft ook een interne tuchtprocedure opgestart. 

Sanda Dia overleed tijdens een doopritueel van studentenclub Reuzegom, een club die Antwerpse studenten in Leuven verenigt. Tijdens het doopritueel werden hij en nog twee andere studenten gedwongen om liters alcohol, visolie en urine te drinken. Ze moesten ook halfnaakt in een put met water zitten bij temperaturen rond de vijf graden. Dia werd onderkoeld en buiten bewustzijn naar het ziekenhuis gebracht en overleed enkele dagen later. 

Nu blijkt dat er ook een student aan de Universiteit Antwerpen betrokken is in het gerechtelijk onderzoek rond de dood van Dia. Universiteit Antwerpen heeft nu een interne tuchtprocedure gestart, maar wil daar verder niet over communiceren. Ze heeft zich ook bij de Procureur des Konings in Hasselt gemeld als benadeelde partij. 

Meest gelezen