Technopolis tevreden over bezoekersaantal afgelopen zomer, maar bang voor het najaar

Technopolis blikt tevreden terug op het aantal bezoekers tijdens de zomervakantie. Ondanks de coronamaatregelen kreeg Technopolis ongeveer 20.000 bezoekers over de vloer tijdens de zomer maanden. "Dat is de helft minder dan vorig jaar. Maar we hadden door het coronavirus ook maar een beperkte capaciteit", licht Ester Blockx van Technopolis toe. 

In normale omstandigheden ontvangt Technopolis ongeveer 2.500 bezoekers per dag. Dit jaar was de capaciteit beperkt tot 500 per dag. "De zomerperiode is sowieso geen topperiode", zegt Ester Blockx. "We hebben niet elke dag de maximale capaciteit behaald, maar tijdens de vorige zomer hebben we ook soms dagen dat we minder dan 500 mensen ontvangen".

Het najaar is normaal een hele goede periode, maar we blijven vasthangen aan de limiet van 500 bezoekers

Ester Blockx, Technopolis

Het doecentrum vreest wel voor het najaar. "Het najaar is normaal een hele goede periode, maar we blijven een maximumcapaciteit behouden van 500 personen. We gaan dus meer bezoekers verliezen. Hopelijk komen er nog versoepelingen", zegt Blockx.

Nieuwe show

Technopolis in Mechelen zal dit najaar alleen open zijn op woensdag, zaterdag en zondag voor het grote publiek. Op de andere dagen worden dan schoolgroepen ontvangen. Technopolis heeft ook een nieuwe show bedacht die voldoet aan social distancing en de nodige veiligheidsmaatregelen.

Meest gelezen