Turnhout krijgt nieuwe woonwijk met 500 woningen

De komende jaren zullen er in Turnhout 500 woningen bijkomen. Die komen er door de snelle bevolkingsgroei in Turnhout. De verkoop van de eerste woningen gaat volgende week van start. Het woonproject 'Heizijde' belooft vooral betaalbaar en duurzaam te zijn. "De goedkoopste woningen kosten 160.000 euro. Dat is voor de meeste kopers haalbaar", zegt Colin Sewalt van projectontwikkelaar Vooruitzicht.

In Turnhout, ten noorden van het centrum, zullen er de komende jaren 500 nieuwe woningen komen. Het nieuwe woonproject 'Heizijde' zal bestaan uit 300 appartementen,  82 eensgezinswoningen en 86 sociale woningen.  

Betaalbaar en energieneutraal

Het woonproject komt er door de snelle bevolkingsgroei in Turnhout. Er is behoefte aan nieuwe, betaalbare woningen. De goedkoopste woningen kosten daarom 160.000 euro. "Dat is voor de meeste kopers haalbaar", zegt Colin Sewalt van projectontwikkelaar Vooruitzicht. "Hoe meer we aansluiten bij de vraag, hoe sneller de verkoop zal verlopen. We hebben er alle vertrouwen in dat het goedkomt."

Het project zou ook rekening houden met andere vragen van de inwoners. Zo zullen de meeste woningen bijna energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat ze maar weinig energie nodig hebben voor verwarming, warm water, koeling en ventilatie. Groendaken en het opvangen van waterreserves zullen hier bijvoorbeeld mee voor zorgen.

Ook belooft het project een balans tussen wonen en recreatie, door voldoende groen te voorzien. "We proberen vooral zo flexibel mogelijk te zijn", zegt Sewalt. "We weten wat er speelt bij de bevolking en dat men hier blij mee zal zijn." 

Al 200 geïnteresseerden

Het hele project zou in totaal tien jaar in beslag nemen, in verschillende fases. De eerste fase gaat nu van start. Vorige week begon de aanleg van de straten en op 12 september start de verkoop van de eerste woningen.

Het is de bedoeling dat de eerste bewoners binnen de twee jaar zullen intrekken. Er is veel interesse voor het project. Al 200 geïnteresseerden hebben zich aangemeld om meer informatie te ontvangen over de verkoop.

Meest gelezen