PVDA wil opnieuw een bankautomaat in Zelzate-West

De radicaal-linkse partij PVDA zit in Zelzate in het gemeentebestuur, en voert nu een campagne om opnieuw minstens één bankautomaat in Zelzate-West te krijgen. Dat is het deel van Zelzate dat door het kanaal Gent-Terneuzen gescheiden is van het centrum van de gemeente. Dat maakt het niet voor iedereen even makkelijk om bankzaken te doen of geld af te halen, zegt PVDA.

Ooit telde Zelzate-West 5 bankautomaten. Maar de 5.000 inwoners op de westelijke oever van het kanaal Gent-terneuzen moeten het al  twee jaar stellen zonder bankautomaat.  De bewoners van dat deel van Zelzate moeten dus naar de andere kanaaloever voor hun bankverrichtingen of om geld af te halen. Maar de brug oversteken is niet evident voor iedereen. Met de fiets ben je heen en terug al snel twintig minuten kwijt, om nog maar te zwijgen van de lastige klim over de Zelzatebrug. Die staat bovendien tot twintig keer per dag open voor de scheepvaart.

“Het is nefast voor de lokale handelaars, voor de veel oudere inwoners en voor de leefbaarheid van Zelzate-West waar vijfduizend mensen wonen”, zegt schepen Steven De Vuyst (PVDA). "Lokale handelaars hebben nog niet allemaal een toestel waarmee klanten elektronisch kunnen betalen. De handelaars moeten voor zo'n toestel huur betalen én ook elke verrichting." PVDA-Zelzate start daarom een affichecampagne om de terugkeer van op zijn minst één bankautomaat in Zelzate-West kracht bij te zetten. Vandaag krijgen de inwoners een affiche in de brievenbus. PVDA-Zelzate hoopt dat vele inwoners en handelaars die uithangen. Intussen vraagt het S.PA-PVDA-gemeentebestuur aan minister van financiën Alexander De Croo om de bankensector aan te zetten werk te maken van 'neutrale' bankautomaten voor regio's waar geen bankautomaten meer zijn.

 

kasto80

Meest gelezen