Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Paus Franciscus ondertekent nieuwe encycliek op 3 oktober in Assisi

Paus Franciscus ondertekent op 3 oktober zijn nieuwe encycliek 'Fratelli Tutti' (Allen Broeders). Dat meldt de persdienst van de Heilige Stoel.

De paus reist dan naar Assisi. Hij zal er bidden op het graf van de Heilige Franciscus waarvan de feestdag op 4 oktober wordt gevierd en zal er de mis opdragen. De viering heeft een privékarakter en zal opgedragen worden zonder aanwezigheid van gelovigen als gevolg van de Covid-19 crisis. Wegens de corona-uitbraak heeft paus Franciscus in maart zijn reisactiviteit gestopt.

Hij zal er zijn nieuwe encycliek, gewijd aan de menselijke broederlijkheid en sociale vriendschap, ondertekenen en reist dan terug naar Rome. Het thema van de broederlijkheid komt herhaaldelijk terug in het magisterium van paus Franciscus en stond ook centraal in het document dat hij in 2019 in Abu Dhabi ondertekende met de Groot Imam van Al-Azhar.

'Fratelli Tutti' is de derde encycliek van paus Franciscus: in 2013 verscheen Lumen Fidei, in 2015 Laudato Si.

Meest gelezen