Botenparade voor Trump in Texas raakt in moeilijkheden

Een botenparade ter ondersteuning van de verkiezingscampagne van president Donald Trump is in de problemen geraakt in de Amerikaanse staat Texas. Verschillende bootjes zijn gezonken, zegt het bureau van de sheriff van Travis County.

Het bureau van de sheriff kreeg naar eigen zeggen verschillende oproepen van boten in nood tijdens de parade voor Trump op het Travis-meer. "Verschillende boten zijn gezonken", klinkt het op Twitter.

Volgens de woordvoerder van de sheriff, Kristen Dark, zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet. Er is evenmin sprake van gewonden.

"Sommigen maakten water, andere konden niet verder, nog andere kapseisden. Het was vanalles en nog wat", zei Dark.

Op Twitter zijn beelden te zien van de boten, met vlaggen om de Trump-campagne te ondersteunen, op een woelig meer. Het wilde water was waarschijnlijk te wijten aan een te groot aantal boten dat zich tegelijk verplaatste, te dicht bij elkaar. "Er was een uitzonderlijk groot aantal boten op het meer vandaag", zei Dark.

Volgens lokale media zouden minstens drie bootjes gezonken zijn en tien Trump-aanhangers moesten uit het water gered worden. Eén boot vatte ook vuur in de haven van Lake Travis.

Verschillende bootjes zijn gezonken tijdens parade voor Trump in Texas:

Videospeler inladen...

Meest gelezen