Mogelijk asbest vrijgekomen bij loodsbrand in Kontich

Aan de Blauwsteenstraat in Kontich heeft het gebrand in een loods waarin rommel lag. Naast plastic gaat het om materiaal dat mogelijk asbest bevatte. De milieudienst doet maandag metingen in de buurt. Bewoners moeten ramen en deuren gesloten houden tot met zekerheid geweten is of er effectief asbest is vrijgekomen.

De brandweer had het vuur snel onder controle. Toch is er heel wat schade aan de loods. Omdat er bij de brand mogelijk asbestdeeltjes zijn vrijgekomen, heeft de politie via buurtinformatienetwerken aan omwonenden gevraagd om ramen en deuren voorlopig gesloten te houden. Maandag in de loop van de dag zal de milieudienst van de gemeente onderzoeken of er ook effectief asbest is vrijgekomen.

Hebben jongeren het vuur aangestoken ?

Volgens de politie hangen er vaak jongeren rond op de site en is de kans groot dat zij mee aan de oorzaak van de brand liggen, want er is al lange tijd geen elektriciteit meer in het gebouw.  Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er niemand meer in de loods aanwezig.

Meest gelezen