AFP and licensors

Steekpartij Birmingham: een dode en zeven gewonden

In Groot-Brittannië, in het centrum van de Britse stad Birmingham, zijn één dode en zeven gewonden gevallen bij een steekpartij. Dat heeft de politie van regio West Midlands gemeld. De politie is met een moordonderzoek gestart.

Bij de steekpartij in het centrum van de Britse stad Birmingham is een man om het leven gekomen. Daarnaast zijn er ook zeven gewonden gevallen, van wie een man en een vrouw ernstig gewond zijn geraakt. De incidenten gebeurden tussen 00.30 uur en 2.20 uur lokale tijd (01.30 uur en 3.20 uur Belgische tijd). "We vermoeden dat de incidenten aan elkaar gelinkt zijn en doen er alles aan om te vinden wie verantwoordelijk was", aldus de politie. Maar van de dader is geen spoor te bekennen. 

De politie heeft meer manschappen ingezet in de stad. Iedereen die iets heeft gezien of beelden heeft van het voorval, wordt gevraagd zo snel mogelijk contact op te nemen.

De evenementen gedurende de vroege uren van deze ochtend zijn tragisch, schokkend en begrijpelijk schrikwekkend

Politie

"De evenementen gedurende de vroege uren van deze ochtend zijn tragisch, schokkend en begrijpelijk schrikwekkend", aldus politieofficier Steve Graham. Volgens hem is er "absoluut geen suggestie" dat de mesaanvallen aan terreur zijn gelinkt, citeert de omroep BBC hem nog.

(Lees verder onder de foto)

AFP and licensors

In een persbericht geeft de politie verder niet veel details over de steekpartij.

Een eerste oproep over een steekpartij in het stadscentrum kwam binnen rond 1.30 uur Belgische tijd. Kort daarop liepen berichten binnen over nog andere steekpartijen. De politie omschreef het gebeuren als een ernstig voorval.

Een medewerker van de Britse openbare omroep BBC had eerder gemeld dat het incident begon als een groot gevecht tussen grote groepen mensen, waarbij op een bepaald punt messen werden getrokken. Een ooggetuige zei aan de omroep dat ze een vuistgevecht zag tussen meerdere mensen, waardoor mensen de clubs en pubs verlieten om te kijken wat er gaande was.

Premier Boris Johnson zei op Twitter mee te leven met de mensen die zijn getroffen door het "verschrikkelijke incident". Hij bedankte de hulpdiensten voor hun inzet.

AFP and licensors

Bekijk hieronder het verslag over de steekpartij in Birmingham uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen