archieffoto: Michèle Cuvelier presenteert online concertavond "#IkluisterBelgisch live" tijdens lockdown

Studio Brussel in quarantaine na verschillende coronabesmettingen, enkel ochtend- en avondblok blijven overeind

De VRT-radiozender Studio Brussel gaat in quarantaine nadat er de voorbije dagen vastgesteld is dat drie medewerkers met het coronavirus besmet zijn. Uit voorzorg moeten alle medewerkers zich nu laten testen en in afwachting van de resultaten moeten ze thuis in quarantaine. Michèle Cuvelier zal het ochtendblok van thuis presenteren. En ook Fien Germijns praat, net als eind deze week al, het avondblok van thuis aan elkaar. De rest van de dag zal er non-stop muziek te horen zijn.  

Afgelopen donderdag was er al een eerste bevestigde coronabesmetting bij een Studio Brussel-medewerker.  Als gevolg daarvan presenteerde Fien Germijns al sinds donderdag het avondblok van bij haar thuis, ook tijdens de lockdown presenteerde Germijns al van thuis uit. Aan collega’s die nauw contact hadden met de besmette persoon werd aanbevolen om zich in quarantaine te plaatsen en zich te laten testen. Dit weekend werden een tweede en een derde besmetting vastgesteld. De besmette collega’s stellen het goed.

(lees verder onder de Instagrampost van Studio Brussel van eerder deze week waarin de eerste coronabesmetting in het team aangekondigd werd)

Na overleg met de bedrijfsarts en de preventiedienst van de VRT werd besloten dat alle medewerkers van Studio Brussel zich nu moeten laten testen en in quarantaine moeten. Michèle Cuvelier en Fien Germijns presenteren hun programma's (het ochtend- en het avondblok) van bij hen thuis.  De rest van de dag zal er non-stop (zonder presentatoren) muziek te horen zijn. Dat zal alvast de hele komende week zo zijn. 

We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. 

Jan Van Biesen, nethoofd Studio Brussel

Volgens Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen was dit de enige mogelijke beslissing, al heeft ze verregaande gevolgen voor de programmatie:  “De gezondheid van onze mensen gaat natuurlijk boven alles. Ook zij komen in contact met hun gezin en met andere mensen, dus we doen dit in het belang van de volksgezondheid. We konden niet anders, gezien de omstandigheden, dan tot deze collectieve quarantaine over te gaan. Ik weet dat onze luisteraars hier alle begrip voor gaan opbrengen. We hopen, zo snel als dit weer mag en kan, al onze normale uitzendingen weer te hernemen, want ons volledige team is hier extra gemotiveerd bij de start van het nieuwe radioseizoen.”

Bekijk hier nethoofd Jan Van Biesen in "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen