Japan
AFP or licensors

Zuiden van Japan wordt bedreigd door tyfoon Haishen

De krachtige tyfoon Haishen nadert de zuidelijke Japanse eilanden. Honderdduizenden mensen kregen van de autoriteiten een bevel tot evacuatie. De tyfoon stuurde inmiddels al honderden vluchten en treinverbindingen in de war. Het Meteorologisch Agentschap van Japan waarschuwt voor hevige wind, stortregens, hoge golven en een mogelijke stormvloed.

Haishen is de tweede tyfoon op een week tijd die Japan aandoet en breekt mogelijk enkele records.  Zo vreest men een recordhoeveelheid regenval. Het agentschap waarschuwt alle burgers dan ook om uiterst waakzaam te zijn. De inwoners proberen zich inmiddels in veiligheid te brengen en tegelijk voldoende afstand te bewaren uit schrik voor het coronavirus. Zo'n 200 zwangere vrouwen en oudere mensen op enkele kleine, afgelegen eilanden werden met helikopters van het leger geëvacueerd.

Door de storm zitten tienduizenden gezinnen zonder elektriciteit. Meer dan 500 binnenlandse vluchten zijn geschrapt en ook het treinverkeer ondervindt veel hinder. De Japanse premier Shinzo Abe waarschuwt dan ook iedereen om in hoogste staat van paraatheid zijn.

De tyfoon verplaatst zich richting noord-noordwesten aan zo'n 30 kilometer per uur. De storm zal vermoedelijk aan het eiland Kyushu aan land gaan.

Japan
AFP or licensors

Meest gelezen