Radio 2

Twee strandredders uit Oostende besmet met coronavirus na verboden feestje

In Oostende zijn al twee strandredders besmet met het coronavirus. De twee waren vorige week maandag samen op een feestje. Normaal vieren de redders op 31 augustus het einde van de zomer. Maar nu mocht dat niet door de coronacrisis.

"Ze zijn ondanks het verbod toch samengekomen", zegt de burgemeester van Oostende, Bart Tommelein (Open VLD). "Het gaat om tientallen redders die op een kleine oppervlakte samen waren en waar de veiligheidsafstand niet bewaard kon worden. De strandredders hebben zich deze zomer hard ingezet om in ongewone omstandigheden de stranden veilig te houden. Het is dan ook bijzonder spijtig en onverantwoordelijk dat een grote groep van hen de regels naast zich neer heeft gelegd. Zo brengen ze hun eigen gezondheid, maar ook die van hun omgeving in gevaar."

Quarantaine

Iedereen die op het feestje was, en dat zijn toch al zeker 80 jongeren, moet zich nu laten testen en met het hele gezin in quarantaine gaan. Oostende start ook een onderzoek, want de coronaregels overtreden is strafbaar.

Meest gelezen