Instagram Bernard Dewulf

Ballerino uit Izegem (17) keert voorlopig niet terug naar balletschool in Rusland: "Ik vind het verschrikkelijk erg"

Senna Dewulf (17) uit Izegem zal dit schooljaar geen les volgen aan de Vaganova-Balletacademie in Sint-Petersburg in Rusland, door de coronacrisis. Dewulf kreeg vorige zomer te horen dat hij toegelaten was in de prestigieuze balletschool en volgde er van september 2019 tot maart 2020 les. "Corona verpest het begin van mijn professionele balletcarrière", zegt hij.

De Vaganova-Balletacademie in Sint-Petersburg wordt in de balletwereld beschouwd als de beste balletschool ter wereld. Senna Dewulf (17) uit Izegem volgt er al sinds vorig schooljaar les. Als een van de vijf buitenlanders. Maar in maart veranderde alles door de coronacrisis. "Ik kwam naar huis, zoals heel wat andere studenten", zegt hij aan Radio 2 West-Vlaanderen. "Dat ik maanden later nog altijd niet in Rusland zit, vind ik bijzonder jammer. Zo kan ik niet groeien. Het is het ergste gevoel dat ik ooit ervaren heb. Ik besef wel dat corona voor iedereen wel roet in het eten gooit."

Balletcarrière

"Door de coronacrisis krijgt mijn balletcarrière dus plots een heel andere wending", zegt Dewulf. "Dit schooljaar zal ik les volgen aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen. Volgend jaar probeer ik dan weer aan te sluiten bij de balletschool in Sint-Petersburg."

"In België streven ze naar perfectie, maar in Rusland is dat net niet goed genoeg", gaat Senna voort. "Daar streven ze naar iets dat bijna onmogelijk is. Daarom halen ze zoveel uit hun balletstudenten."

Meest gelezen