Bezoekregeling woonzorgcentra versoepeld: "Als iedereen verantwoordelijkheid neemt, gaat het hopelijk zo lang mogelijk goed"

De bezoekregeling in de woonzorgcentra wordt vandaag versoepeld. In de 18 woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Antwerpen zullen bewoners nu minstens één bezoeker per week kunnen ontvangen, zelfs al is er een corona-uitbraak. "Het is een stap vooruit maar ook bang afwachten", vindt Fons Duchateau, voorzitter van het Zorgbedrijf Antwerpen. 

De afgelopen maanden klonken regelmatig noodkreten uit woonzorgcentra, waar heel wat bewoners het zwaar vonden om amper bezoek te ontvangen. Vanaf vandaag wordt de bezoekregeling versoepeld. In de 18 woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Antwerpen zullen bewoners nu minstens één bezoeker per week kunnen ontvangen, ook als er een uitbraak is van het coronavirus. Bewoners mogen het woonzorgcentrum ook opnieuw verlaten. 

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal" en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Als je je verkouden of ziek voelt, gebruik dan je verstand en blijf weg van de woonzorgcentra

Fons Duchateau, voorzitter Zorgbedrijf Antwerpen

"We doen een beroep op het verantwoordelijkheidsgevoel van bezoekers", zegt Fons Duchateau, voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen. "Als je je verkouden of ziek voelt, gebruik dan je verstand en blijf weg van de woonzorgcentra. Ontsmet je handen en zet een mondmasker op. Het is een stap vooruit, maar ook bang afwachten. Als iedereen er z'n verantwoordelijkheid in neemt, zal het hopelijk zo lang mogelijk goed gaan."

Ook fysiek contact is mogelijk als de bewoner en de bezoeker tot dezelfde bubbel behoren. Er is één uitzondering: als de bewoner zelf besmet of vermoedelijk besmet is, dan moet hij of zij in quarantaine en is er tijdelijk geen bezoek mogelijk. Momenteel is in 3 van de 18 woonzorgcentra van het Zorgbedrijf Antwerpen nog een afdeling dicht door coronabesmettingen. 

Meest gelezen